Na ovoj ćemo radionici fermentirati napitke koji su zdrava alternativi gaziranim pićima, istaknuti razlike između divlje fermentacije i one s kulturama.
Degustirati ćemo i napraviti nekoliko pića poput fermentirane limunade, kombuche i piva od jabuka i đumbira.
Voditeljica radionice:
Petra Pavleka je krajobrazna arhitektica, permakulturistica i edukatorica koja se usmjerila u agroekologiju i održivo življenje. Dugi niz godina je freelancala u struci, mučkala prirodne kremice i zimnicu za obitelj i prijatelje te eksperimentalno vrtlarila.
Zadnjih je nekoliko godina usmjerena u razvoj stabilnijih sistema uzgajanja strane te programe očuvanja sjemena za udruge ZMAG (gdje je svojevremeno bila i voditeljica Društvene banke sjemena i programa hrane) te Biovrt – u skladu s prirodom. Najveća strast joj je širenje znanja, pa tako održava edukacije diljem Hrvatske i šire.
Uključena je i u zeleni volonterizam te kao stručni suradnik savjetuje vjećnike mjesnih odbora, a sudjelovala je u nekoliko radnih skupina i građanskih inicijativa kao što je “Inicijativa za javni voćnjak na Jarunu”.
Prijave se primaju do samog početka radionice, a svi prijavljeni će biti obavješteni na vrijeme.
Projekt radionica sponzorira PPD.