Samoniklo bilje je imalo važnu ulogu u prehrani naših predaka, no danas se ponovno otkriva njegova važnost. Samoniklo bilje ima visoku nutritivnu vrijednost i otporno je pa ne traži naše održavanje. Paleta zanimljivog bilja se izmjenjuje kroz sezonu, a u proljeće, kada su naši organizmi iscrpljeni od zime i teške hrane, je posebno blagotvorno posegnuti za samoniklim biljem kako bi ojačali organizam.
Ova će se kulinarska radionica održati u Medulićevoj 6. Fokusirat ćemo se na ukusnu primjenu biljaka čiji je primarni cilj u uživanju prilikom konzumiranja. Neposredno ćemo naučiti i kako implementirati zdrave namirnice i samoniklo bilje na primamljiv način. Kroz jednostavne i kreativne recepte, probudit ćemo naša osjetila i naučiti više o održivoj kuhinji.
Voditeljica radionice:
Petra Pavleka je krajobrazna arhitektica, permakulturistica i edukatorica koja se usmjerila u agroekologiju i održivo življenje. Dugi niz godina je freelancala u struci, mučkala prirodne kremice i zimnicu za obitelj i prijatelje te eksperimentalno vrtlarila.
Zadnjih je nekoliko godina usmjerena u razvoj stabilnijih sistema uzgajanja strane te programe očuvanja sjemena za udruge ZMAG (gdje je svojevremeno bila i voditeljica Društvene banke sjemena i programa hrane) te Biovrt – u skladu s prirodom. Najveća strast joj je širenje znanja, pa tako održava edukacije diljem Hrvatske i šire.
Uključena je i u zeleni volonterizam te kao stručni suradnik savjetuje vjećnike mjesnih odbora, a sudjelovala je u nekoliko radnih skupina i građanskih inicijativa kao što je “Inicijativa za javni voćnjak na Jarunu”.
Prijave se primaju do samog početka radionice, a svi prijavljeni će biti obavješteni na vrijeme.
Projekt radionica sponzorira PPD.